16 května, 2016 od Honza Dolejš sekce Návody, Trello 0 komentářů 4193

Trello je mým každodenním společníkem – díky tomuto mocnému nástroji jsem začlenil metodu GTD do digitální podoby. Nástěnky s kartami vám dávají snadný a efektivní přehled nad vašimi úkoly. Trello je zdarma, lze jej spustit na počítači i v mobilu a funguje i na chytrých hodinkách. Jak se v Trellu zaregistrovat a vytvořit svou nástěnku?

Vytvoření účtu na Trello.com

Oficiální web nás hned při první návštěvě přivítá možností Registrovat se – je to zadarmo. Kliknutím na tuto volbu postačí vyplnit základní údaje o sobě a to nejhorší máme za sebou. Jako jméno můžete skutečně uvést i své vlastní jméno, ne jen přezdívku.

Trello-registrace

Ačkoliv se nám Trello ukáže již v plné kráse a můžeme jej začít používat, v horní liště straší upozornění, že je potřeba potvrdit ještě e-mailovou adresu. Tento krok je snadný – přejděte do své e-mailové schránky, kterou jste při registraci zadali, a klikněte v příchozím mailu z Trella na Ověřit adresu. Kliknutím se přesunete opět na svou nástěnku v Trellu, nyní již ale bez upozornění na nutnost ověřování adresy. Hotovo, vyřešeno. Trello je nyní 100% připraveno.

Jak vytvořit GTD nástěnku?

Na úvodní stránce Trello.com jsou vypsány všechny vaše nástěnky – pokud s Trellem začínáte, bude tento seznam obsahovat nejspíše pouze Uvítací nástěnku, která vznikla automaticky při registraci. Zvolme tedy možnost Vytvořit novou nástěnku a uveďme její libovolné jméno (osobně používá prostě GTD Board či GTD). Dbejte na to, aby nástěnka zůstala nastavena jako Soukromá, tým řešit nemusíte – GTD Board by měl sloužit jen vám a není zpravidla potřeba přidávat další lidi. Udělat to můžete kdykoliv později.

Tlačítko Vytvořit nás teleportuje do nově vytvořeného světa – do svého systému GTD. Volbou Přidat sloupec v levém horním rohu přidáme název prvního sloupce, do kterého následně budeme řadit karty. Po vytvoření prvního sloupce se hned vpravo od něj objeví stejná volba, abychom mohli tímto způsobem vytvořit sloupců více. Přestože je rozmístění a názvy sloupců zcela vaší volbou, klidně se můžete ode mě inspirovat. Tento koncept používám skoro od samých počátků a jak se tak říká – co funguje, to neměním. 🙂 Trello - GTD Board Trello registrované, nástěnka vytvořena. Mám pocit, že je vše připraveno. Nezapomeňte se také podívat na další článek – Trello: Jak vytvářet a pracovat s kartami.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *