29 června, 2016 od Honza Dolejš sekce Různé 0 komentářů 4179

Každý z nás má čas od času nějakou událost, na které musí být v přesný čas a většinou i místě. Udržet tyto věci hlavě není moudré, papírový kalendář je příliš hloupý. Ti bystřejší používají Google Kalendář. Proč ne vy?

Google Kalendář – důležité události všude po ruce

Na první pohled se může zdát, že se jedná o běžný kalendář, kam zapíšeme čas, název události a telefon při dobré víře zapípá, až událost nastane. To je ale jen zlomek toho, co Google Kalendář dokáže. Používáte stále papírový diář? Nebo snad nějakou tupou aplikaci pro mobil? Všechno špatně. 🙂

Ukažme si to na příkladu – příští středu v 11:00 mě čeká tisková konference společnosti Samsung (smyšlená událost) na Praze 2 v Ječné ulici 30, s sebou budu ještě potřebovat elektronickou vstupenku (QR kód) a na událost jdu s kolegou Petrem. Běžně bych si někam poznačil, že se ve středu 11:00 koná akce Samsung. Půl hodiny před akcí by mi zazvonil telefon a já musel rychle začít shánět adresu a spojení, kam se mám vydat, do toho ještě zmiňovanou vstupenku a k tomu kontaktovat Petra. No, to už je pro mě minulostí. Svého času si vážím.

Google Kalendář myslí za mě a vše mi naservíruje

Místo toho založím v Google Kalendáři událost, kde vyplním čas, název události, místo (adresu) a přiložím soubor s QR kódem. No a abych nemusel to samé tlumočit Petrovi, prostě ho do události přidám jako hosta. Co se stane? Telefon mě sám před 11. hodinou upozorní, že pokud chci stihnout tiskovou konferenci Samsung, je čas vyrazit. Sám mi nabídne spojení skrze Google Mapy, vypočítá trasu a poradí mi, kudy se vydat. Na místě jen vlezu do události, vyberu soubor se vstupenkou a hotovo. Ani na Petra jsem nezapomněl – tomu přišel díky mému pozvání e-mail s pozvánkou, kterou pokud potvrdí, dostane úplně stejné informace jako já.

Pokud jste zmateni, že vytvářím událost na počítači a informuje mě mobil, tak nezoufejte. Je úplně jedno, kde událost vytvářím – používám totiž na PC i na telefonu svůj Google účet, takže je vše na jednom místě. Krása cloudového řešení, které je navíc zdarma. A to nejlepší na tom je, že takový účet má i drtivá většina z vás. Je to totiž ten, který jste museli zadat do telefonu s Androidem, abyste mohli stahovat aplikace. Pokud používáte GMail, je to zase ten samý účet. A to se vyplatí.

Ještě nepoužíváte Google Kalendář? Zkuste to

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *