5 října, 2016 od Honza Dolejš sekce Návody, Trello 3 komentářů 14650

Systém Trello je určen pro všechny – pro jednotlivé uživatele, kteří si chtějí udržet pořádek ve svých úkolech a povinnostech, i pro firmy, kde tento nástroj pomůže s procesním řízením. Pojďme si představit v článku Trello návod vše, co potřebujete vědět, abyste mohli začít.

Proč vlastně Trello používat?

Nesporných výhod je celá řada, mezi ty nejdůležitější ale patří bezesporu obrovská jednoduchost, přehlednost a cena – tento nástroj je totiž zdarma bez omezení. Používali jste někdy papírové lístečky? Trello sází na podobný koncept, jen je vše v digitální podobě, což nám otevírá úplné nové možnosti. To hlavní ale zůstalo zachováno – ihned vidíte vše důležité a práce s takovým systémem je radost.

Trello - karty náhledový

Trello návod:

Jak začít používat systém Trello?

Trello návod začněme tím nejpodstatnějším – založením účtu. Registrace je nesmírně snadná a vyžaduje jen několik kliknutí. Na oficiální webu stačí zvolit možnost Registrovat se – je to zadarmo, kde vyplníte jen základní údaje (jméno, e-mail a heslo).

Oficiální web nás hned při první návštěvě přivítá možností Registrovat se – je to zadarmo. Kliknutím na tuto volbu postačí vyplnit základní údaje o sobě a to nejhorší máme za sebou. Jako jméno můžete skutečně uvést i své vlastní jméno, ne jen přezdívku. Díky tomu se ihned můžete ponořit do systému Trello, ale je vyžadován ještě jeden krok – ověřit svou e-mailovou schránku. Současně s vytvořením účtu na Trello.com vám byl do schránky odeslán e-mail, který stačí pouze otevřít a kliknout na aktivační odkaz Ověřit adresu. A hotovo, nyní již můžete používat Trello zdarma a navždy.

Trello používá tzv. nástěnky – tedy prostor pro vaše projekty a úkoly. Ve svém účtu můžete mít nekonečné množství nástěnek, tady na odlišném místě řešit své denní úkoly, v jiné nástěnce řešit záležitosti firmy A, v další firmy B a v jiné nástěnce si třeba psát své životní cíle. Vytvoření a použití nástěnek je pouze na vás, důležité ale je, že vás Trello v žádném ohledu neomezuje.

3 Komentářů:
  1. Standa 24 ledna, 2019 Reply

    Dobrý den, prosím o radu

    jak u člena změnit údaje, například jiný email než je uveden na vytvořené kartě?

    děkuji

    • Honza Dolejš 25 ledna, 2019 Reply

      Dobrý den, údaje si musí změnit vždy majitel účtu v Trellu ve svém nastavení. Stačí kliknout do pravého horního rohu na ikonu svého účtu a zvolit Nastavení. Hned první možnost Vám umožní změnit jméno, heslo i e-mail.

  2. Jan Kulda 15 září, 2019 Reply

    Mrkněte na ryze české Freelo https://www.freelo.cz/cs/freelo-vs-trello .. lidový pricing, který nezáleží na počtu přizvaných spolupracovníků a je i pro začátečníky snadno pochopitelné. Na Freelu se neustále pracuje. Umí Time tracking, kanban board nebo štítky a priority úkolů https://blog.freelo.cz/freelo-ma-stitky-a-priority-ukolu/. Pro jednodušší procesy a „nezačínání od nuly“ je tady databáze šablon projektů / know-how s možností hned šablony na pár kliknutí použít https://help.freelo.cz/sablony/

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *